Kazuri handgemaakte sieraden en shawls van Sjaal met een verhaal

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Article Index

We zijn heel blij dat we de prachtige handgemaakte sieradenlijn van Kazuri aan ons programma hebben kunnen toevoegen.

 

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt.

Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen nabij Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, u wellicht bekend van de film ‘Out of Africa’.
In de werkplaats die ook fungeert als ontmoetingsplaats hoort men de hele dag het zachte geroezemoes van stemmen van voornamelijk alleenstaande moeders die hier in het levensonderhoud van hun gezin kunnen voorzien.

Kazuri heeft op het werkterrein naast de werkplaats en de winkel, een kliniek opgericht voor de werkneemsters waar zij en hun directe familieleden terecht kunnen voor gratis medische hulp/advies/voorlichting en medicijnen. Er is een gediplomeerd verpleegster aanwezig. Ook krijgen de werkneemsters 80% van hun medische kosten vergoed door Kazuri, in het geval ze doorverwezen moeten worden naar het ziekenhuis.

Meer weten over hoe deze prachtige kralen met de hand gemaakt worden?