Gele curry met lamsköfte

 

Diner voor 4 personen

Bereidingstijd: ca 30 minuten

Ingrediënten:
2 el boter (of plantaardige olie)
400 g lamsgehakt
250 g gekookte linzen, uitgelekt
1half ei, geklutst
2 tl paneermeel
3 cm verse gember, geraspt of fijngesneden
3 tomaten, in blokjes
1 lente ui in ringetjes
Peper en zout
200 g sperziebonen, uiteinden verwijderd en gehalveerd
200 g doperwten (diepvries)

Ter garnering
1 citroen, in partjes
Verse koriander, grof gesneden
Volle yoghurt (bv. Griekse of Turkse) naar smaak
Eventueel een extra rode peper in ringetjes
Pappadums

En van Fair Trade Original:
Sambal Badjak, naar smaak
1 pakje Gele Curry Pasta
2 tl vloeibare honing
300g Pandan rijst
1 blik biologische Kokosmelk (270ml)

Bereiding:

Meng lamsgehakt, linzen, ei, paneermeel, een flinke eetlepel sambal badjak in een grote kom en verdeel het in 12 gelijke langwerpige balletjes.  Verhit boter of olie in een braadpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin maar niet gaar.  Pureer tomaten en meng deze met de curry pasta, kokosmelk, geraspte gember en de honing. Voeg dit toe aan de gehaktballetjes. Laat ongeveer 20 minuten doorkoken op een laag pitje. Niet te veel roeren, zo voorkom je dat het gehakt uit elkaar valt.
Kook de rijst volgens de verpakking samen met de sperziebonen en voeg op het laatst de ontdooide doperwten toe.
Bak de pappadums 1 voor 1 volgens de verpakking in de magnetron of koekenpan.
Serveer de curry bij de gekookte rijst en garneer met citroenpartjes, koriander en yoghurt.