Pittige visburger met mango

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:

400 g witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw

1 ei

10 el gemalen kokos

scheut plantaardige olie

6 el mayonaise

4 hamburgerbroodjes

sla, tomaat

En van Fair Trade Original:

1 blik Mangoschijven op lichte siroop

1-2 el Groene Curry Kruidenpasta

molen Zeezout mix Chilipeper

3 el Sweet Chili Saus

Laat de mangoschijven uitlekken. Maal de vis fijn met behulp van een keukenmachine. Meng de curry kruidenpasta met het ei en voeg dit samen met twee tot vier eetlepels gemalen kokos en het zeezout bij de vis. Meng alles goed door elkaar. Vorm vier platte burgers van het vismengsel en wentel ze door het restant van de gemalen kokos. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant. Maak een saus van zes eetlepels mayonaise en drie eetlepels sweet chili saus. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met mayo-chilisaus. Leg daarop de sla, de visburger, tomaat en de mangoschijven. Leg de bovenkant van het broodje er boven op, steek alles vast met een prikker en serveer de burgers met extra mayo-chilisaus.

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original