Halve peertjes met vanile-fudge ijs

Ingrediƫnten

  • 150 ml balsamico splash peer druif*
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 2 stuks fudge, in miniblokjes gesneden*
  • 2 eetrijpe peren, gehalveerd
  • enkele druppels citroensap
  • 1 takje verse tijm, blaadjes afgerist
  1. Verwarm de balsamico splash in een steelpan en laat het op zacht vuur tot een derde deel inkoken tot een dikke stroop (circa 20 minuten).

  2. Laat het vanille-ijs een beetje zacht worden en meng de stukjes fudge erdoor. Zet de ijsbak tot gebruik terug in de vriezer.

  3. Schil de halve peren, verwijder de klokhuizen en wrijf ze in met citroensap.

  4. Leg op elk dessertbordje een half peertje.

  5. Schep met behulp van een ijsbolletjestang vier bolletjes vanillefudge-ijs uit de bak en verdeel deze over de peertjes.

  6. Besprenkel de peren met balsamicostroop en garneer met enkele blaadjes verse tijm.