Pittige maaltijdsoep met garnalen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie olie
  • 2 el groene curry kruidenpasta*
  • 800 ml groente- of kruidenbouillon
  • 1 blik kokosmelk*
  • 200 g jumbo garnalen
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 1 kleine paksoi, gewassen en kleingesneden
  • 50 g spinazie, gewassen
  • 1 bosui, in schuine ringen
  • enkele blaadjes (Thaise) basilicum
  1. Verhit olie in een grote pan en voeg de curry kruidenpasta toe. Fruit tot de geuren van de kruidenpasta goed vrijkomen.

  2. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

  3. Voeg vlak voor het opdienen de garnalen, de champignons en paksoi toe en kook de soep nog 2 minuten door.

  4. Verdeel de soep over 4 kommen en voeg als laatste het spinazieblad toe.

  5. Garneer de soep met de bosui en de (Thaise) basilicum.

Wijntip: Chardonnay, Zuid-Afrika. Fair Trade Original